Agera nu - den 10/12 kl. 23.59 är det för sent!

Återupplev den dramatiska vändpunkten den 28 juni 1709 på slagfältet i Poltava – du får början på slutet av Sveriges stormaktstid uppspelad framför ögonen på dig!

Du har nu en unik chans att få följa med Pennan & Svärdet till Ukraina den 15-20/5. Efter en dag i Ukrainas huvudstad Kiev reser vi till Poltava där vi skall vara i 4 dagar. Major Per Iko är vår expertguide och han kommer att ge dig breda och djupa kunskaper om slaget vid Poltava den 28 juni 1709. Här följer information om vad reseprogrammet innehåller av studiebesök, måltider och andra aktiviteter.

De som åkte med Pennan & svärdet till Poltava i september fick en uppvisning utöver det vanliga:

Det är bara Pennan & Svärdet som kan erbjuda dig den här upplevelsen och öppna upp den här delen av världen för dig! Ukraina är för den enskilde resenären utan språkkunskaper ett näst intill omöjligt resmål. Dessutom är det bara Pennan & Svärdet som på allvar har den ordentliga expertisen inom militärhistoria för att kunna visa dig allting på slagfältet som är nödvändigt för att levandegöra hela händelseförloppet för dig. Tidigare chefen för militärhistoriska avdelningen vid Försvarshögskolan, fil. mag. major Per Iko, är vår expert på Poltava och det stora nordiska kriget. Han bistås av Pennan & Svärdets man på plats, överstelöjtnant Oleg Bezverchnyj. Tillsammans gör de historien levande!

Till vänster major Per Iko, vår mångkunnige expertguide som vet det mesta om Karl XII, slaget vid Poltava och stora nordiska kriget. Till höger Pennan & Svärdets man i Poltava, överstelöjtnant Oleg Bezverchnyj.

Verklig all-inclusive – precis ALLT ingår! Även avbeställningsskyddet!
Det är allt du behöver göra för att komma med på Pennan & Svärdets mest unika resa för 2018!
Det absolut bästa med reseavgiften är att absolut allt – och då menar vi verkligen allt – faktiskt ingår! Helpension plus! Väl nere i Poltava behöver du inte överhuvudtaget tänka efter vad allting kostar eller på hur mycket du måste växla in. Allting har du redan betalat för!

Vad är då allt?

Hitler har besökt Poltava, men det har inte Napoleon.

Poltavaresan på 20 sekunder:

15-20 maj 2018 (tisdag-söndag)

Stockholm Arlanda

Anmälningsavgift: 3 000 kronor
Restavgift: 11 775 kronor
Enkelrumstillägg: 600 kronor

Kortfattad överblick:

Vi flyger till Kiev med bekvämt direktflyg från Stockholm Arlanda som avgår på eftermiddagen klockan 15.05. Vi anländer på kvällen och körs direkt till vårt hotell för inkvartering och välkomstmiddag.

På programmet står besök på svenska ambassaden där vår militärattaché, överstelöjtnant Peter Lidén, tar emot och ger en ingående introduktion till dagens Ukraina och den pågående konflikten i den östra delen av landet. Vi har tid till att bekanta oss både med det vikingatida Kiev och med andra världskrigets stridigheter. På eftermiddagen ger vi oss av mot Poltava med stopp för middag på en traditionell och rustik lokal.

Under dagen bekantar vi oss med Poltava av nutid och dåtid.

Det är juni 1709 och den befästa staden Poltava belägras av svenska trupper. Vi får se belägringen inifrån, för att sedan röra oss ut mot Nizjnyje Mlyny där Karl XII såras och brohuvudet där Tsar Peter går över floden Vorskla med sin armé. Vi äter lunch hos den kände ukrainske TV-kocken Timofej för att sedan besöka slagfältsmuseet. På kvällen blir det gemensam middag på en riktig kosackrestaurang!

Dags för strid! Efter en dag av spänd upptakt, får vi nu det ödesmättade slaget uppspelat framför våra ögon! Du får se reduttlinjen, lilla och stora moraset, platsen för Roos irrvägar och mycket mer! Stärkande och välsmakande lunch hos Timofej på strutsfarmen och besök av vårt monument som bevarats med hjälp av din gåva.

Tidig morgon med frukost för direkt avfärd mot flygplatsen Kiev Boryspil. Vi flyger tillbaka hem till Sverige vid lunchtid, och du anländer till Arlanda 11.25 på söndag.

Resans karaktär

För att kunna medverka fullt ut och få ut hela upplevelsen krävs normal grundkondition och fullt fungerande leder för promenader på slagfältet, stadsvandringar och museibesök.

Totalpriset för resan är 14.775 kr. Allt det här ingår i priset:

Varför välja mellan kvalitet och kvantitet när man kan ha både och?

Att resa med Pennan & svärdet har aldrig varit enklare!
Att få ta del av den här unika upplevelsen har heller aldrig varit enklare: nedan finner du formuläret där du fyller i alla personliga uppgifter som behövs. Först efter att du mottagit din bekräftelse behöver du betala in anmälningsavgiften. Bankuppgifter finner du i ditt bekräftelsemejl.

Boka din resa till Poltava 2018 här!

Bokningen för resan är tyvärr stängd.